ЗАКУСКИ

Паштет – курячий, вегетаріанський, зі свинини.

Найпростіше та найсмачніше до сніданку – невеличка тартинка з ніжним соковитим паштетом. Який обрати? Раджу: надайте перевагу продукту власного виробництва. Смачно, корисно і економно. 

Паштет курячий печінковий

500 г курячої печінки 

90 г вершкового масла 

1 цибуля шалоту 

1 ст.л подрібненого чебрецю 

1 кубик курячого бульйону 

80 мл води 

60 мл вершків 

сіль, перець 

Печінку промити, осушити і нарізати шматочками. Цибулю почистити, подрібнити і обсмажувати в сотейнику на 12 масла на повільному вогні до прозорості 

Закласти печінку, додати чебрець, збільшити вогонь до середнього і обсмажувати, часто перемішуючи, доки печінка не змінить колір. 

Влити воду, додати подрібнений кубик бульйону, готувати 2 хв і зняти з вогню. 

Печінку з цибулею подрібнити на пюре за допомогою блендера, додаючи порціями решту масла і вершки. Посолити і поперчити за смаком. Масу добре збити. 

Готовий паштет закласти у підготовану банку з герметичною кришкою. Зберігати у холодильнику до 15 діб. Подати з журавлиновим соусом. 

Паштет вегетаріанський

2 банки консервованого нуту (без рідини) 

80 г перлової крупи 

50 г обсмаженого соняшникового насіння 

1 цибулина 

1-2 ст.л томатної пасти 

сіль, перець, олія, куркума, паприка 

Крупу залити 160 мл води, довести до кипіння і зварити до готовності. Надлишок води злити. Цибулю почистити, подрібнити і обсмажити на невеликій кількості олії до золотавого кольору/ 

Усі складники змішати і подрібнити за допомогою блендера на гладку пухку масу, додавши сіль, перець, паприку і куркуму за смаком. Закласти паштет у підготовані банки і пастеризувати 30 хв у духовці. 

Паштет зі свинини

1 кг свинини (лопаткова частина)  

по 500 г свинячого ошийку, підчеревини, і курячої печінки 

1 цибулина 

3 лаврові листки 

4 горошка чорного перцю 

сіль, перець, сушений майоран 

Лопатку, ошийок і підчеревину нарізати шматочками і закласти у сотейник з товстим дном. Додати почищену цибулю, лавровий лист і горошки перцю і влити стільки води, щоб вона вкрила усе м’ясо. Довести до кипіння і варити під кришкою на повільному вогні 3 години. Злегка посолити. Закласти печінку і готувати ще 10 хв. 

М’ясо подрібнити на гладке пюре, додавши стільки бульйону, скільки необхідно для отримання бажаної консистенції. Додати сіль, перець і майоран за смаком. 

Подрібнену масу розкласти по банках і пастеризувати 1 годину. Паштет повністю охолодити і пстеризувати ще двічі – 45 хв та 30 хв 

ХАЙ СМАКУЄ ЗНАМЕНИТО! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *