Медове печиво
У маленькому засніженому селі на околиці Карпат мешкала Олена, яка славилася своїм неперевершеним медовим печивом. Щороку, напередодні Дня святого Миколая, вона пекла десятки печив, щоб роздати дітям, які писали листи до святого. Але цього року, печиво було лише частиною її плану.
Олена потай мріяла привернути увагу Тараса, молодого коваля, який мешкав у сусідньому будинку. Тарас був добрим і щедрим, але здавався недосяжним, бо увесь час був зайнятий роботою над новим дзвоном для церкви.
Олена вирішила: вона напише “лист” святому Миколаю від його імені, додасть у кошик своє печиво і залишить його біля ковальні. У листі вона попросить про чудо – “побачити людину, яка зробить Різдво особливим”. І ось вона на порозі ковальні з кошиком, коли раптом…
Тарас несподівано відчиняє двері, спотикається об поріг, і кошик з печивом летить у повітря. Медове печиво виблискує в промінні місяця, як зірки. Олена почервоніла, а Тарас розсміявся. “Олено, ти не повіриш, але я щойно хотів іти до тебе з подарунком!” Він витягнув із кишені невеличкий дзвіночок, який сам викував. “Це для тебе. Здається, цього року святий Миколай працює дуже швидко.”
Вони разом позбирали печиво, посміялися і зрозуміли, що їх мрії вже здійснилися: достатньо було просто повірити у маленькі дива, і зробити крок на зустріч мрії)
Рецепт медового печива
Інгредієнти:
Борошно – 250 г
Мед – 100 г
Цукор – 50 г
Масло – 100 г
Яйце – 1 шт.
Розпушувач – 1 ч. ложка
Кориця – 1 ч. ложка
Імбир (мелений) – 0,5 ч. ложки
Щіпка солі
Процес приготування:
У невеликій каструлі або мікрохвильовій печі розтопіть мед і масло, постійно помішуючи. Залиште суміш остигати.
У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, цукор, корицю, імбир і сіль.
Влийте охолоджену суміш меду і масла до сухих інгредієнтів. Додайте яйце. Замісіть м’яке тісто. Якщо воно липке, додайте ще трохи борошна.
Розкатайте тісто на поверхні, присипаній борошном, до товщини 5 мм.
Використовуйте формочки, щоб вирізати печиво (зірочки, сердечка, ялинки – на ваш смак).
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 10-12 хвилин, доки печиво не стане золотистим.
Дайте печиву охолонути. За бажанням можна прикрасити глазур’ю або шоколадом.
Смакуйте, діліться печивом з рідними і створюйте власні романтичні історії!