М’ясні страви до гарнірів
КУРКА
Курячі котлети:
Гарнір: картопляне пюре, овочевий салат.
Рецепт: фарш із курячого філе змішати з яйцем, тертою цибулею, хлібними крихтами, сіллю та перцем. Сформувати котлети і смажити до золотистої скоринки.
Курячі крильця у медово-соєвому соусі:
Гарнір: рис, овочі на грилі.
Рецепт: змішати мед, соєвий соус, часник та імбир. Замаринувати крильця на годину і запекти в духовці до готовності.
ЯЛОВИЧИНА
Стейк з яловичини:
Гарнір: картопля фрі, овочевий салат.
Рецепт: стейк обробити сіллю, перцем і оливковою олією. Смажити на розігрітій сковороді до бажаного ступеня готовності.
Яловичина по-бургундськи:
Гарнір: картопляне пюре, варені овочі.
Рецепт: тушкувати яловичину з червоним вином, цибулею, морквою, грибами та часником до м’якості.
СВИНИНА
Свинячі відбивні:
Гарнір: картопляне пюре, зелені овочі.
Рецепт: відбивні змастити гірчицею, посипати сіллю та перцем. Смажити на сковороді до золотистої скоринки.
Свинячий гуляш:
Гарнір: гречка, овочевий салат.
Рецепт: тушкувати шматочки свинини з цибулею, паприкою, томатною пастою та бульйоном до готовності.
РИБА
Лосось на грилі:
Гарнір: рис, овочевий салат.
Рецепт: філе лосося змастити оливковою олією, посипати сіллю та перцем. Грилювати до готовності.
Тріска в соусі з лимоном та каперсами:
Гарнір: картопляне пюре, варені овочі.
Рецепт: філе тріски обсмажити до золотистої скоринки, додати лимонний сік, каперси, вершки і тушкувати кілька хвилин.
БАРАНИНА
Запечена баранина з розмарином:
Гарнір: картопля запечена, овочі на грилі.
Рецепт: шматочки баранини замаринувати з розмарином, часником, оливковою олією, сіллю та перцем. Запекти в духовці до готовності.
Тушкована баранина з овочами:
Гарнір: булгур, овочевий салат.
Рецепт: баранину тушкувати з морквою, цибулею, томатами та спеціями до м’якості.
Ці страви чудово поєднуються з різними гарнірами, створюючи збалансовані та смачні обіди або вечері.