Рецепти сніданків для пізньої осені
Пізня осінь – це час теплих, затишних та поживних сніданків, які зігрівають у прохолодні ранки. Ось кілька ідей рецептів для сніданків, які ідеально підходять для цієї пори року:
1. Гарбузова вівсяна каша з корицею
Інгредієнти:
- 1 склянка вівсяних пластівців;
- 2 склянки молока або рослинного молока;
- 100 г гарбузового пюре (можна запекти гарбуз заздалегідь);
- 1 ч. л. кориці;
- 1/2 ч. л. мускатного горіха;
- Мед або кленовий сироп за смаком;
- Горіхи, насіння гарбуза або родзинки для подачі.
Приготування:
- У каструлі нагрійте молоко та додайте вівсяні пластівці.
- Додайте гарбузове пюре, корицю та мускатний горіх.
- Готуйте 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
- Подавайте з медом, горіхами або родзинками.
2. Сирники з журавлиновим соусом
Інгредієнти:
- 200 г домашнього сиру;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. цукру;
- Журавлина (свіжа або заморожена) – 100 г;
- 1-2 ст. л. меду.
Приготування:
- Змішайте сир, яйце, цукор і борошно до однорідної маси.
- Сформуйте сирники, обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
- Для соусу: журавлину нагрійте з медом у невеликій каструлі до м’якості.
- Подавайте сирники теплими, поливши журавлиновим соусом.
3. Омлет із сезонними овочами та зеленню
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 50 мл молока;
- Трохи вершкового масла;
- 1/2 болгарського перцю;
- 1 невеликий кабачок або жменька шпинату;
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Приготування:
- Змішайте яйця з молоком, додайте сіль та перець.
- На сковороді розігрійте масло, додайте нарізані овочі, обсмажте 2-3 хвилини.
- Влийте яєчну суміш і готуйте омлет на середньому вогні під кришкою.
- Подавайте з підсмаженим хлібом.
4. Тости з гарбузовим хумусом та авокадо
Інгредієнти:
- Хліб (можна цільнозерновий);
- 100 г гарбузового пюре;
- 1/2 авокадо;
- Лимонний сік;
- Сіль, перець, оливкова олія.
Приготування:
- Підсмажте хліб у тостері або на сковороді.
- Змішайте гарбузове пюре з лимонним соком, сіллю та перцем.
- Нанесіть хумус на тост, зверху викладіть шматочки авокадо.
- Полийте оливковою олією і прикрасьте насінням гарбуза або кунжуту.
5. Запечені яблука з медом та горіхами
Інгредієнти:
- 2 великих яблука;
- 2 ст. л. меду;
- Жменя горіхів (грецькі, мигдаль);
- 1/2 ч. л. кориці.
Приготування:
- З яблук виріжте серцевину, залишивши дно цілим.
- Наповніть середину горіхами, полийте медом і присипте корицею.
- Запікайте у духовці при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
- Подавайте теплими з ложкою грецького йогурту.
6. Гречані млинці з медом та сметаною
Інгредієнти:
- 1 склянка гречаного борошна;
- 1 яйце;
- 300 мл молока;
- 1 ст. л. цукру;
- Щіпка солі;
- Мед і сметана для подачі.
Приготування:
- Змішайте борошно, яйце, цукор і сіль. Додайте молоко, збиваючи до однорідності.
- Смажте млинці на сковороді з мінімальною кількістю масла.
- Подавайте з медом і сметаною, щоб зробити страву максимально осінньою.
7. БАНАНОВО ГОРІХОВІ МЛИНЦІ
Інгредієнти:
- 1 стиглий банан
- 1 яйце
- 1/2 чашки вівсяного борошна
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 1/4 ч. л. кориці
- 1 ст. л. меленої волоської горіхи
- 1 ст. л. меду (за бажанням)
Приготування:
- Змішайте банан, яйце та мед в однорідну масу.
- Додайте борошно, розпушувач, корицю та горіхи.
- Смажте на розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку, поки не утвориться золотиста скоринка.
- Подавайте з йогуртом або кленовим сиропом.
Ці страви не тільки смачні, а й корисні для здоров’я, адже містять сезонні продукти – гарбуз, яблука, журавлину та горіхи. Спробуйте приготувати щось із цього списку та насолоджуйтеся смачними осінніми ранками!
Shpakova 2024
Найсвіжіше