Паштет – курячий, вегетаріанський, зі свинини.
Найпростіше та найсмачніше до сніданку – невеличка тартинка з ніжним соковитим паштетом. Який обрати? Раджу: надайте перевагу продукту власного виробництва. Смачно, корисно і економно.
Паштет курячий печінковий
500 г курячої печінки
90 г вершкового масла
1 цибуля шалоту
1 ст.л подрібненого чебрецю
1 кубик курячого бульйону
80 мл води
60 мл вершків
сіль, перець
Печінку промити, осушити і нарізати шматочками. Цибулю почистити, подрібнити і обсмажувати в сотейнику на 12 масла на повільному вогні до прозорості
Закласти печінку, додати чебрець, збільшити вогонь до середнього і обсмажувати, часто перемішуючи, доки печінка не змінить колір.
Влити воду, додати подрібнений кубик бульйону, готувати 2 хв і зняти з вогню.
Печінку з цибулею подрібнити на пюре за допомогою блендера, додаючи порціями решту масла і вершки. Посолити і поперчити за смаком. Масу добре збити.
Готовий паштет закласти у підготовану банку з герметичною кришкою. Зберігати у холодильнику до 15 діб. Подати з журавлиновим соусом.
Паштет вегетаріанський
2 банки консервованого нуту (без рідини)
80 г перлової крупи
50 г обсмаженого соняшникового насіння
1 цибулина
1-2 ст.л томатної пасти
сіль, перець, олія, куркума, паприка
Крупу залити 160 мл води, довести до кипіння і зварити до готовності. Надлишок води злити. Цибулю почистити, подрібнити і обсмажити на невеликій кількості олії до золотавого кольору/
Усі складники змішати і подрібнити за допомогою блендера на гладку пухку масу, додавши сіль, перець, паприку і куркуму за смаком. Закласти паштет у підготовані банки і пастеризувати 30 хв у духовці.
Паштет зі свинини
1 кг свинини (лопаткова частина)
по 500 г свинячого ошийку, підчеревини, і курячої печінки
1 цибулина
3 лаврові листки
4 горошка чорного перцю
сіль, перець, сушений майоран
Лопатку, ошийок і підчеревину нарізати шматочками і закласти у сотейник з товстим дном. Додати почищену цибулю, лавровий лист і горошки перцю і влити стільки води, щоб вона вкрила усе м’ясо. Довести до кипіння і варити під кришкою на повільному вогні 3 години. Злегка посолити. Закласти печінку і готувати ще 10 хв.
М’ясо подрібнити на гладке пюре, додавши стільки бульйону, скільки необхідно для отримання бажаної консистенції. Додати сіль, перець і майоран за смаком.
Подрібнену масу розкласти по банках і пастеризувати 1 годину. Паштет повністю охолодити і пстеризувати ще двічі – 45 хв та 30 хв
ХАЙ СМАКУЄ ЗНАМЕНИТО!