СНІДАНКИ

Рецепти сніданків для пізньої осені

 Пізня осінь – це час теплих, затишних та поживних сніданків, які зігрівають у прохолодні ранки. Ось кілька ідей рецептів для сніданків, які ідеально підходять для цієї пори року:

1. Гарбузова вівсяна каша з корицею

Інгредієнти:

  • 1 склянка вівсяних пластівців;
  • 2 склянки молока або рослинного молока;
  • 100 г гарбузового пюре (можна запекти гарбуз заздалегідь);
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха;
  • Мед або кленовий сироп за смаком;
  • Горіхи, насіння гарбуза або родзинки для подачі.

Приготування:

  1. У каструлі нагрійте молоко та додайте вівсяні пластівці.
  2. Додайте гарбузове пюре, корицю та мускатний горіх.
  3. Готуйте 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
  4. Подавайте з медом, горіхами або родзинками.

2. Сирники з журавлиновим соусом

Інгредієнти:

  • 200 г домашнього сиру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. цукру;
  • Журавлина (свіжа або заморожена) – 100 г;
  • 1-2 ст. л. меду.

Приготування:

  1. Змішайте сир, яйце, цукор і борошно до однорідної маси.
  2. Сформуйте сирники, обсмажте на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
  3. Для соусу: журавлину нагрійте з медом у невеликій каструлі до м’якості.
  4. Подавайте сирники теплими, поливши журавлиновим соусом.

3. Омлет із сезонними овочами та зеленню

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 50 мл молока;
  • Трохи вершкового масла;
  • 1/2 болгарського перцю;
  • 1 невеликий кабачок або жменька шпинату;
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування:

  1. Змішайте яйця з молоком, додайте сіль та перець.
  2. На сковороді розігрійте масло, додайте нарізані овочі, обсмажте 2-3 хвилини.
  3. Влийте яєчну суміш і готуйте омлет на середньому вогні під кришкою.
  4. Подавайте з підсмаженим хлібом.

4. Тости з гарбузовим хумусом та авокадо

Інгредієнти:

  • Хліб (можна цільнозерновий);
  • 100 г гарбузового пюре;
  • 1/2 авокадо;
  • Лимонний сік;
  • Сіль, перець, оливкова олія.

Приготування:

  1. Підсмажте хліб у тостері або на сковороді.
  2. Змішайте гарбузове пюре з лимонним соком, сіллю та перцем.
  3. Нанесіть хумус на тост, зверху викладіть шматочки авокадо.
  4. Полийте оливковою олією і прикрасьте насінням гарбуза або кунжуту.

5. Запечені яблука з медом та горіхами

Інгредієнти:

  • 2 великих яблука;
  • 2 ст. л. меду;
  • Жменя горіхів (грецькі, мигдаль);
  • 1/2 ч. л. кориці.

Приготування:

  1. З яблук виріжте серцевину, залишивши дно цілим.
  2. Наповніть середину горіхами, полийте медом і присипте корицею.
  3. Запікайте у духовці при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.
  4. Подавайте теплими з ложкою грецького йогурту.

6. Гречані млинці з медом та сметаною

Інгредієнти:

  • 1 склянка гречаного борошна;
  • 1 яйце;
  • 300 мл молока;
  • 1 ст. л. цукру;
  • Щіпка солі;
  • Мед і сметана для подачі.

Приготування:

  1. Змішайте борошно, яйце, цукор і сіль. Додайте молоко, збиваючи до однорідності.
  2. Смажте млинці на сковороді з мінімальною кількістю масла.
  3. Подавайте з медом і сметаною, щоб зробити страву максимально осінньою. 

7. БАНАНОВО ГОРІХОВІ МЛИНЦІ

Інгредієнти:

  • 1 стиглий банан
  • 1 яйце
  • 1/2 чашки вівсяного борошна
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. меленої волоської горіхи
  • 1 ст. л. меду (за бажанням)

Приготування:

  1. Змішайте банан, яйце та мед в однорідну масу.
  2. Додайте борошно, розпушувач, корицю та горіхи.
  3. Смажте на розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку, поки не утвориться золотиста скоринка.
  4. Подавайте з йогуртом або кленовим сиропом.

Ці страви не тільки смачні, а й корисні для здоров’я, адже містять сезонні продукти – гарбуз, яблука, журавлину та горіхи. Спробуйте приготувати щось із цього списку та насолоджуйтеся смачними осінніми ранками! 

Shpakova 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *