Салат з креветками в мексиканському стилі
500 г великих креветок, очищених та з хвостиками
2 стиглих авокадо, нарізаних кубиками
1 склянка помідорів чері, розрізаних навпіл
1/2 червоної цибулі, дрібно нарізаної
1/4 склянки свіжого кінзи, дрібно нарізаної
Сік 2 лаймів
1-2 столові ложки оливкової олії
1 маленький зубчик часнику, подрібнений
1/2 чайної ложки меленого кмину
Сіль і перець за смаком
Мікрозелень або свіжий салат для подачі
Їстівні квіти для декору (за бажанням)
Готуємо:
У великій мисці змішайте сік лаймів, оливкову олію, подрібнений часник, мелений кмин, сіль і перець.
Додайте очищені креветки в маринад і залиште на 10-15 хвилин, щоб вони добре просочилися.
Розігрійте сковорідку на середньо-високому вогні. Обсмажте креветки по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть рожевими та непрозорими. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
У великій мисці обережно змішайте нарізане кубиками авокадо, помідори чері, червону цибулю та свіжу кінзу. Додайте обсмажені креветки.
Розкладіть мікрозелень або свіжий салат на тарілці. Викладіть зверху салат з креветками та авокадо. Прикрасьте їстівними квітами, якщо використовуєте.
Якщо хочете, полийте зверху ще трохи соку лайму або оливкової олії перед подачею.
Смачного!
Один коментар
Анонім
дякую за рецепт! і вітаю з почином!!!