ЗАКУСКИ,  ОСНОВНЕ

Запечені ковбаски з картоплею та овочами

 Інгредієнти:

  • 4-5 ковбасок (свинячих або курячих, на ваш смак)

  • 500 г картоплі (краще брати молоду, червоного або білого сорту)

  • 1 червоний болгарський перець (нарізаний смужками)

  • 1 зелений болгарський перець (нарізаний смужками)

  • 1 жовтий болгарський перець (нарізаний смужками)

  • 1 велика цибулина (нарізана кільцями)

  • 3-4 зубчики часнику (подрібнені)

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • 1 ч. л. сушеного орегано

  • 1 ч. л. сушеного базиліку

  • 1 ч. л. паприки

  • Сіль і перець (за смаком)

  • Свіжа зелень (петрушка або кріп для прикраси)

Приготування:

Якщо картопля молода, її можна запікати з шкіркою. Помийте її, наріжте великими шматочками або половинками, якщо вона невелика.

Наріжте болгарські перці смужками, цибулю – кільцями. Подрібніть часник.

У великій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, орегано, базилік, паприку, сіль та перець

Додайте картоплю та овочі до заправки і добре перемішайте, щоб вони рівномірно вкрилися олією та спеціями.

Розігрійте духовку до 200°C. У велику форму для запікання викладіть картоплю та овочі. Поверх викладіть ковбаски.

Запікайте в духовці приблизно 35-45 хвилин або до готовності картоплі. Перевертайте ковбаски під час приготування, щоб вони рівномірно підрум’янились.

Дістаньте форму з духовки, дайте страві трохи охолонути, а потім прикрасьте свіжою зеленню.

Поради:

  • За бажанням можна додати інші овочі, наприклад, моркву або кабачки.

  • Якщо ви використовуєте сирі ковбаски, переконайтеся, що вони добре пропеклися до кінця.

Смачного!

Shpakova 2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *