Запечені ковбаски з картоплею та овочами
Інгредієнти:
-
4-5 ковбасок (свинячих або курячих, на ваш смак)
-
500 г картоплі (краще брати молоду, червоного або білого сорту)
-
1 червоний болгарський перець (нарізаний смужками)
-
1 зелений болгарський перець (нарізаний смужками)
-
1 жовтий болгарський перець (нарізаний смужками)
-
1 велика цибулина (нарізана кільцями)
-
3-4 зубчики часнику (подрібнені)
-
2 ст. л. оливкової олії
-
1 ч. л. сушеного орегано
-
1 ч. л. сушеного базиліку
-
1 ч. л. паприки
-
Сіль і перець (за смаком)
-
Свіжа зелень (петрушка або кріп для прикраси)
Приготування:
Якщо картопля молода, її можна запікати з шкіркою. Помийте її, наріжте великими шматочками або половинками, якщо вона невелика.
Наріжте болгарські перці смужками, цибулю – кільцями. Подрібніть часник.
У великій мисці змішайте оливкову олію, подрібнений часник, орегано, базилік, паприку, сіль та перець
Додайте картоплю та овочі до заправки і добре перемішайте, щоб вони рівномірно вкрилися олією та спеціями.
Розігрійте духовку до 200°C. У велику форму для запікання викладіть картоплю та овочі. Поверх викладіть ковбаски.
Запікайте в духовці приблизно 35-45 хвилин або до готовності картоплі. Перевертайте ковбаски під час приготування, щоб вони рівномірно підрум’янились.
Дістаньте форму з духовки, дайте страві трохи охолонути, а потім прикрасьте свіжою зеленню.
Поради:
-
За бажанням можна додати інші овочі, наприклад, моркву або кабачки.
-
Якщо ви використовуєте сирі ковбаски, переконайтеся, що вони добре пропеклися до кінця.
Смачного!